Nieuwsbrief stichting VvLA 8 oktober 2019

Wat hebben we mogelijk gemaakt?

In het afgelopen schooljaar heeft de stichting Vrienden van Leonardo Assen (VvLA) bijgedragen aan de volgende leermiddelen voor de kinderen van de Leonardo-afdeling van de Kloostertuin;
  • Spaanse les (50%)
  • Chinese les
  • Zandlopers voor de KOALA hoek
  • Theaterworkshop
  • Curricula themaprojecten (50%)
  • Gastlessen “verhalen”
  • Gastlessen “kringlopen”
Om deze bijdragen mogelijk te blijven is veel geld nodig! Daarover meer later in deze nieuwsbrief.

Status financiën VvLA

Zoals u weet beheert de stichting twee geldstromen. Ten eerste de kindsponsorbijdragen die we jaarlijjks van alle ouders/verzorgers vragen, en ten tweede de sponsorbijdragen, vergoedingen en giften die op een andere manier binnenkomen.Met de kindsponsorbijdragen zorgen we dat de klasgrootte op de Leonardo-afdeling beperkt kan blijven tot maximaal 20 leerlingen, in plaats van de 30 waarvoor CKC Drenthe een bijdrage van de overheid krijgt. Over het afgelopen schooljaar konden we een totaalbedrag van € 40.487,57 overmaken. Iedereen bedankt! Dit betekent dat de groepsgrootte van 20 leerlingen op dit moment in stand kan blijven. Onze brief aan CKC Drenthe met alle details vindt u hier.

Met al het andere geld dat we binnenhalen financieren we de aanschaf van leermiddelen en maken we aanvullend onderwijs zoals Spaans mogelijk. Ook uitjes en andere activiteiten in het kader van de themaprojecten betalen we hiervan. We hebben echter een probleem; deze pot is bijna leeg. We kunnen daarom niet meer alles betalen wat we graag zouden willen betalen. We hebben uw hulp dus nodig!

Op de ouderavond van 23 september zijn we hier ook op ingegaan. De presentatie van die avond staat hier.

Maak uw kindsponsorbijdrage in orde

Hopelijk heeft u uw kindsponsorbijdrage voor dit jaar al in orde gemaakt. Dat kan via een kindsponsorcontract of door het verschuldigde bedrag over te maken naar NL77 RABO 0132 247 305 t.n.v. Stichting Vrienden van Leonardo Assen. Vergeet u ook uw belastingvoordeel niet? Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met penningmeester@vvla.nl

Rabo ClubSupport

Lid van de Rabobank? Steun de stichting! Stem voor 10 oktober 2019. Elke stem levert geld op dat we kunnen gebruiken voor leermiddelen voor de kinderen. Klik op banner van onze homepage om te stemmen.

Help mee met sponsorwerving

We zijn altijd op zoek naar mensen die ons kunnen en willen helpen met het binnenhalen van geld, via sponsors, acties, of wat dan ook. Doet u mee? Spreek ons aan of stuur een mailtje naar secretaris@vvla.nl.

Het bestuur van de VvLA

Per 19 september hebben er wat verschuivingen binnen het bestuur van de stichting plaatsgevonden. Eleonoor Tebra is nu penningmeester. Zij heeft deze rol overgenomen van Gerlof Hotsma, die zich met sponsoring gaat bezig houden. Onze nieuwe secretaris is Saskia Grotenhuis (nieuw bestuurslid). Marco Haan blijft voorzitter. Kirsten Sanders vertegenwoordigt de school binnen de stichting.We kunnen nog altijd meer bestuursleden gebruiken. Neem contact op als u interesse heeft!

Bestel via onze links!

Koopt u online dan doet u dat natuurlijk via onze sponsorkliks. Wie het al doet weet hoe simpel het is. Het kost niets extra en u steunt daarmee ons en dus de school. Vergeet het dus niet!
U kunt klikken op de links onderaan deze nieuwsbrief, via deze pagina of deze pagina. Deze links werken ook als u al bent ingelogd op de webshops en spullen in uw winkelmandje hebt. Maar u kunt ook rechtstreeks naar vvla.nl/bolvvla.nl/coolblue of vvla.nl/booking om rechtstreeks bij die webshops te bestellen.

Let op: bestel alleen bij bol.com via onze link, niet via sponsorkliks: dat levert veel minder op.